Påske ferie i Estland, Letland og Litauen 2006

 

 

 

 

Uden stor forberedelse, og en lang påskeferie, fandt vi nogenlunde billige flybilletter ved Kilroy. 6200 kr. for 2 voksne og 2 børn i påsken. Vi fløj fra København til Tallinn og hjem fra Vilnius, med henholdsvis Estonian Air og Air Baltic.

 

 

Natasha og mor på Vana Tom hostel, Tallinn

Natasha og mor på Vana Tom hostel, Tallinn

Middelaldermusik på Restaurant Olde Hansa, Tallinn

Middelaldermusik på Restaurant Olde Hansa, Tallinn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tallinn, Estland

Vi ankom så til Tallinn, Estland lørdagen før Palmesøndag til en by badet i solskin. Vi havde hjemmefra booket et firmands værelse på Vana Tom vandrehjem. Det havde super god beliggenhed inde i den gamle bydel. Den første aften gik med en lille tur rundt i bymidten og en lækker middag på indisk restaurant på rådhus torvet.

 

 

 

 

 

Vi tilbragte 3 nætter og 2 hele dage i byen, som er en okay tid til at se nogenlunde det  

Middelalder mad på Restaurant Olde Hansa, Tallinn

Middelalder mad på Restaurant Olde Hansa, Tallinn

Natasha i Tallinn

Natasha i Tallinn

  Udsigt over Tallinn gamle by

Udsigt over Tallinn gamle by

 

     

 

Morgenmad Elizabethes Youthhostel, Riga

Morgenmad Elizabethes Youthhostel, Riga

  Riga, Letland

Vi tog derefter Eurolines bus direkte fra Tallinn over grænsen til Letland og til hovedstaden Riga.

Riga er en helt anderledes by end Tallinn, meget mere storby over den. De gamle bydele her er mere spredte, og ikke så velbevarede som Tallinn. Jo de enkelte huse, men man har ikke taget så meget hensyn ved nybyggeri, og opført mange nye huse klods op af de flotte gamle huse. Nogle har man dog opført, i tro kopi af de originale, såsom Sorthovedernes hus, som er meget meget flot. 

 

 

Rigas store markeds område, er en af Europas største, flere store markedshaller ligger side om side. Her sælges alt fra kød, grønt, tøj, plastik og masser af skrammel. Men imponerende hvor flot frugt og grønt der var, imod sætning til det vi kan købe hjemme.   Natasha beundrer blomster på markedet i Riga

Natasha beundrer blomster på markedet i Riga

     
     
Jeg kan næsten ikke vente mor

Nadias imponerende kage

Neej hvor romantisk

     

Sorthovedernes hus

Sorthovedernes hus

  En glædelig overraskelse på hele vores tur var maden. Riga fandt vi en kombineret kinesisk/japansk restaurant, som lavede det lækreste mad, også kager og desserter. Pigerne ses her med deres selvvalgte kager, der flot anrettet på tallerkener dekoreret med chokolade, og kagerne så store at 1 var faktisk nok til os alle sammen.
 

Den russiske katedral i Riga

Den russiske katedral i Riga

Den flotte katedral, i badene solskin var imponerende, rundt om den var en park, hvor der var boder i anledning af påsken. Også påskeharer  var sat op ude i parken.

   

 

 

Hovedgaden i Vilnius

Hovedgaden i Vilnius

  Vilnius, Litauen

Endnu en bustur fra Riga og ned over grænsen til Litauen og Vilnius. Denne tur var domineret af utallige storkereder, som alle var beboet af flotte storke, er sjældent syn for os danskere. Vilnius var en spændende by, den mindst renoveret af de 3 hovedstader. Men en meget koncentreret gammel bydel, med en kolonnorm stor betonby uden omkring liggende, som er noget af det grimmeste jeg har set. Men selve den gamle bykerne var utrolig charmerende, med faldefærdige kirker, den gamle byhøj lige bag katedralen.

Også her var der lækkert mad, og til utrolig billige penge. Så vi brugte en stor del af vores tid på at nå så mange restauranter som muligt.

 

 

 

 

 

 

Fra Vilnius gik turen så hjem igen efter endnu en dejlig påskeferie, som budte på hyggelige baltiske hovedstader, som for mit vedkommende var overraskende spændende, og havde meget mere at byde på, end jeg havde regnet med.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solnedgang set fra vores hotel ud over Vilnius

Solnedgang set fra vores hotel ud over Vilnius